Referenssit /
Asiakaskertomuksia

Helsingin Energia, sähkö- ja lämpövoimalaitos

Salmisaaren kivihiilivoimalaitos saneerattiin vuoden 2014 aikana. Kivihiilen rinnalle rakennettiin puupellettien vastaanotto- ja siirtojärjestelmä. Saneeraus oli mittava investointi ja siihen sisältyi myös tehdasautomaatiojärjestelmien uusinta.

Asiakkaan tarve & miten toteutimme:

Pelletin siirtojärjestelmä haluttiin suojata tulipaloilta. Pitkät kuljettimet ja polttoaineen varastointijärjestelmä aiheuttavat haasteita perinteisille sammutusjärjestelmille.

Suojasimme kuljettimet kipinäilmaisu- ja sammutusjärjestelmällä ja siilot häkäilmaisimilla. Laitteisto antaa jatkuvasti tietoa myös valvomoon.

”Atexonin asiakaspalvelu on ollut asiantuntevaa ja nopeaa”

Mikko Sillanpää, polttoainemestari, Helen Oy

Bioenergia Bioenergy

Kaskipuu Oy, ovivalmistaja

Kaskipuu Oy on perheyritys, joka valmistaa ovia. Yrityksellä on tehtaat Ylikiimingissä, Haapajärvellä, Viitasaarella sekä Latvian Milzkalnessa.

Asiakkaan tarve & miten toteutimme:

Asiakas halusi suojata tuotantolaitoksensa ATEX-direktiivin mukaisesti. Vahvana vaikuttimena investoinnille oli lisäksi omaisuuden suojaus ja tuotantokatkosten välttäminen, sillä Kaskipuu on investoinut voimakkaasti toimintansa kehittymiseen ja laajentumiseen viime vuosina.

Suojasimme tehtaiden purun- ja pölynpoistojärjestelmät kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmillä sekä puruimurien ylilämpövahdeilla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Atexonin sammutusjärjestelmien toimintaan.”

Matti Kaski, toimitusjohtaja, Kaskipuu Oy

Kaskipuu

Altia Oyj, höyryvoimalaitos

Altia on Pohjoismaiden johtava etanolituotteita valmistava yhtiö. Koskenkorvan etanolitehdas saa energiaa peltobiomassaa hyödyntävästä höyryvoimalaitoksesta. Voimalaitos otettiin käyttöön syksyllä 2014.

Asiakkaan tarve & miten toteutimme:

Ohrankuorta, viljapuhdistusjaetta, turvetta ja haketta polttava uusi höyryvoimalaitos haluttiin suojata kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmällä.

Suojasimme voimalaitoksen vastaanottoaseman, kuljettimet, seulomon, elevaattorin, siilot sekä poltinympäristön. Palosuojaus toteutettiin Atexonin kipinä-, liekki- ja häkäilmaisimilla sekä erilaisilla vesisammutusjärjestelmillä.

”Atexonin kipinäsammutuslaitteet toimivat todella hyvin.”

Pekka Sivula, Tehdaspalopäällikkö, Caverion, Altia Koskenkorva

Altia

Kuopion Woodi Oy, huonekaluvalmistaja

Kuopion Woodi Oy valmistaa ja myy julkisiin tiloihin ja koteihin suunniteltuja, muotoilultaan ja laadultaan korkeatasoisia koivuhuonekaluja. Yritys on erityisen tunnettu laadukkaista päiväkoti- ja oppilaitoskalusteistaan.

Asiakkaan tarve & miten toteutimme:

Asiakas on investoinut tuotantokoneisiin ja yrityksen kasvuun voimakkaasti viime vuosina. Tehdaslaajennukset sekä uudet pölyn- ja purunpoistojärjestelmät haluttiin suojata tehokkaasti tulipaloilta.

Suojasimme pölyn- ja purunpoistojärjestelmät kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmällä ja samaan laitteistoon integroidulla puhaltimien ylilämpövahdeilla.

”Voin hyvillä mielin suositella Atexonin laitteita muillekin puusepäntehtaille.”

Mika Rissanen, Toimitusjohtaja, Kuopion Woodi Oy

wood processing

Hansaprint Oy, painotalo

Hansaprint Oy kuuluu TS-Yhtymä konserniin. Yhtiön pääkonttori ja päätuotantolaitos sijaitsevat Turussa. Muut toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Malmössä, Ruotsissa.

Asiakkaan tarve & miten toteutimme:

Asiakas halusi varmistaa, että painotoiminta ei häiriintyisi tulipaloista johtuvista tuotantokatkoista.

Asiakkaan tuotantoprosessin ongelmakohdat kartoitettiin ja sen pohjalta suunniteltiin ennaltaehkäisevä palontorjuntajärjestelmä GSM-hälytys-ominaisuudella. Tehtaan käyttöpäällikkö saa tekstiviestinä tiedon tapahtumista.

”Atexonin kipinänsammutusjärjestelmä on jo osoittanut tehokkuutensa.”

Henri Kaukovalta, käyttöpäällikkö, Hansaprint Oy

Hansaprint

Kyetäksemme jatkuvasti täyttämään laatutavoitteemme ja parantamaan niitä, toimimme laatujärjestelmän mukaisesti, joka täyttää kansainvälisen ISO9001 ja SFS-EN ISO/IEC 80079-34 (ATEX) standardien vaatimukset.

Onko tuotantosi palonsuojaus ajankohtainen? Ota yhteyttä