Yritys /
IEP Technologies ostaa Atexon Oy:n

Tiedote julkaistu: 2.2.2018

IEP Technologies, joka kuuluu HOERBIGER Groupiin, on ostanut Oulunsalossa toimivan Atexon Oy:n liiketoiminnan, tuoteportfolion, patentit ja tavaramerkit. Atexon Oy on erikoistunut kipinänilmaisu- ja sammutuslaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen sekä tarjoaa ratkaisuja teollisuuteen tulipalojen ja pölyräjähdysten estämiseksi.

Yrityksen perustamisesta saakka, vuodesta 2009, Atexon Oy on tehnyt nimeään tunnetuksi Suomessa ja ulkomailla tarjoten innovatiivisia, aikaisessa vaiheessa syttymislähteisiin reagoivia kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmiä teollisuuteen, joissa käsitellään palavia materiaaleja ja pölyjä. Omistajavetoisen yrityksen kehittyminen on ollut merkille pantavaa. Tuotevalikoimaan kuuluvat teollisuusprosessien suojaamiseksi tarkoitetut kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmät, liekinilmaisimet, ylilämpöilmaisimet ja takapaloilmaiset.

Yksi Atexon Oy:n hienoista innovaatioista on patentoitu kipinänilmaisinperhe, jolla on erittäin laaja 180 asteen näkökenttä ja laajakaistainen ilmaisuspektri. Nämä yhdessä kehittyneen häiriösuodatustekniikan kanssa muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa luotettavan paloilmaisun vaikeissakin olosuhteissa.

Jatkossa HOERBIGER käyttää IEP Technologiesin maailmanlaajuista jakeluverkkoa Atexon Oy:n tuotteiden myyntiin ja markkinointiin. Atexon Oy:n toimitusjohtaja ja tuotekehitysjohtaja Mika Vannas sekä yhtiön johto pysyvät ennallaan. Tiimi tarjoaa kokemustaan ​​ja osaamistaan ​​kaikille IEP Technologies -asiakkaille ja toimii asiantuntijayksikkönä teollisuuden tulipaloja ja pölyräjähdyksiä estävien kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kaupan hintaa ei julkaista.

”Yrityskauppa on tärkeä käännekohta sekä HOERBIGER:lle että IEP Technologies:lle. Atexon Oy:n innovatiiviset kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmät täydentävät edelleen IEP Technologiesin maailmanluokan räjähdyssuojausratkaisuja ja voimme siten tarjota asiakkaillemme entistä kattavamman valikoiman tehokkaita räjähdyssuojausratkaisuja samalta toimittajalta”, sanoo Randy Davis, IEP Technologies:n presidentti.

”Olen iloinen, että olemme onnistuneet varmistamaan Atexon Oy:n edelleen kehittymisen myös tulevaisuudessa yhdessä IEP Technologiesin kanssa”, lisää Atexon Oy: n toimitusjohtaja, tutkimus- ja kehitysjohtaja ja nykyinen enemmistöosakas Mika Vannas.” Visio ja ideamme pystyvät nyt kasvamaan IEP Technologiesin tarjoaman verkoston alla ja pyrimme yhdessä auttamaan yhä useampia asiakkaita turvaamaan henkilökuntaa, liiketoimintaa ja tuotantolaitteita tulipaloilta ja räjähdyksiltä johtavien teknologioiden avulla.

IEP Technologies

Turvallisuus, kuten teollisuudessa tapahtuvien räjähdysten estäminen ja lieventäminen, ovat houkuttelevia kasvumarkkinoita. HOERBIGER tarjoaa erittäin tehokkaita turvallisuusratkaisuja, jotka on räätälöity asiakkaiden erityistarpeisiin HOERBIGER, IEP Technologies ja Newson Gale -brändien alla. IEP Technologies, Newson Gale ja HOERBIGER-tuotemerkkejä hallinnoi strategisesti maailmanlaajuinen ”Safety Division”. IEP Technologies tukee maailmanlaajuista asiakaskuntaa 13 alueellisen toimipisteen kautta ja on markkinajohtaja teollisissa räjähdyssuojaratkaisuissa. Räjähdyksiä sähköisten maadoitusjärjestelmien avulla estävät ratkaisut tarjotaan Newson Gale -brändin alla. HOERBIGER-tuotemerkki on synonyymi luotettavalle paineentasaukselle, moottoreille ja kompressoreille.

HOERBIGER

HOERBIGER on aktiivinen kaikkialla maailmassa ja on johtava toimija kompressoritekniikan, käyttövoimatekniikan ja hydrauliikan aloilla. Vuonna 2016 sen 6 800 työntekijää saavuttivat 1,067 miljardin euron liikevaihdon. HOERBIGER-tuotemerkki on synonyymi komponenteille ja palveluille, jotka tarjoavat asiakkaille korkeaa arvoa kompressoritekniikassa, teollisissa moottoreissa ja turbiineissa, ajoneuvojen vaihteistoratkaisuissa ja monipuolisissa mekaanisissa sovelluksissa. HOERBIGER:n teollisuuden turvallisuus- ja räjähdyssuojausratkaisut säästävät henkiä ja tuotantolaitteita.

We set standards.
www.hoerbiger.com

 

Yhteydenotot

Ludwig Schönefeld
HOERBIGER Holding AG
Corporate Communications

Baarerstr. 18
6304 Zug, Switzerland

Phone: +41 41 560 7579
E-Mail: ludwig.schoenefeld@hoerbiger.com